Θεωρία Στοιχήματος

Τι είναι η γκανιότα και τι να προσέχετε όταν παίζετε στοίχημα

Η λέξη γκανιότα, είναι σα να λέμε… καλημέρα στο στοίχημα! Πρόκειται, δηλαδή, για έναν από τους πιο διαδεδομένους όρους. Υπάρχει σχεδόν από την «γέννηση» του στοιχήματος, όμως τα τελευταία χρόνια, όσο αυξάνεται ο αριθμός των… ακολούθων των στοιχηματικών σελίδων, όλο και περισσότερο ακούγεται η συγκεκριμένη λέξη στις συζητήσεις επαγγελματιών παικτών και μη.

Σε «ελεύθερη μετάφραση» η γκανιότα είναι το σίγουρο κέρδος της στοιχηματικής πλατφόρμας στην αγορά ενός αγώνα (για παράδειγμα στα τρία σημεία 1-Χ-2 ενός παιχνιδιού ποδοσφαίρου), ανεξάρτητα από το τελικό του αποτέλεσμα.

Η κάθε πλατφόρμα υπολογίζει ένα ποσοστό δικού της κέρδους, μέσα από τις αποδόσεις που προσφέρει. Φυσικά, το συγκεκριμένο ποσοστό δεν είναι το ίδιο σε όλες τις ιστοσελίδες στοιχημάτων.

Αναμφισβήτητα το διαδικτυακό στοίχημα γνωρίζει πολύ μεγάλη άνθηση εδώ και αρκετά χρόνια και κάποιος… μυημένος μπορεί να βρει στο ίντερνετ ιστοσελίδες που υπολογίζουν αυτόματα τη γκανιότα. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου δύσκολο για κάποιον ενδιαφερόμενο να υπολογίσει μόνος του το ποσοστό αυτό στον αγώνα που τον «απασχολεί», καθώς όλα «πατούν» σε έναν συγκεκριμένο τύπο.

Ο πιο εύκολος τρόπος υπολογισμού της γκανιότας είναι ο εξής:

Έστω ότι στον αγώνα ποδοσφαίρου ομάδα Α – ομάδα Β έχετε το σετ αποδόσεων 2,50 (ο άσος) – 3,30 (η ισοπαλία) – 2,80 (το διπλό).

Κάνουμε την εξής πράξη: 1 δια 2,50 + 1 δια 3,30 + 1 δια 2,80. Ο αριθμός που θα προκύψει πολλαπλασιάζεται με το 100. Ο υπολογισμός στο παραπάνω παράδειγμα βγάζει 0.4 + 0.3 + 0.357 = 1.057. Πολλαπλασιάζοντάς το με το 100 το αποτέλεσμα είναι 105,7, κάτι που σημαίνει ότι η γκανιότα στο συγκεκριμένο ματς είναι 5,7 και αυτό είναι το κέρδος του μπουκ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Φυσικά, ο ίδιος τύπος ισχύει όταν έχουμε στη διάθεσή μας δύο σημεία (για παράδειγμα στο μπάσκετ ή στο τένις). Κάνουμε ακριβώς την ίδια πράξη.

Εν κατακλείδι, είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες του στοιχήματος να γνωρίζουν την γκανιότα της κάθε πλατφόρμας στοιχηματισμού. Όσο μεγαλύτερη είναι η γκανιότα που έχει η οποιαδήποτε σελίδα τόσο μεγαλύτερο είναι το κέρδος της και μικρότερο αυτό των παικτών. Μία καλή γκανιότα κυμαίνεται από το 5% έως το 8%, ενώ κάτω από το 4% είναι θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πως είναι πολύ «τίμια» για τον παίκτη (τέτοιο ποσοστό συνήθως το συναντάμε στα σημαντικά παιχνίδια της σεζόν).

Από ‘κει και πέρα, είναι προφανές πως όσα περισσότερα ματς τοποθετεί στο δελτίο του ένας παίκτης, τόσο μεγαλύτερη είναι η γκανιότα. Η γκανιότα στα παρολί πολλαπλασιάζεται και προφανώς… προσφέρει περισσότερα χρήματα στις ιστοσελίδες στοιχηματισμού. Και επειδή ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι πλέον τεράστιος, είναι λογικό και αναμενόμενο να προχωρούν καθημερινά σε διάφορες προσφορές ώστε να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες. Μία από αυτές είναι η μηδενική γκανιότα. Αυτό σημαίνει ότι η κάθε σελίδα επιλέγει κάποια κορυφαία παιχνίδια που ούτως ή άλλως θα κάνουν μεγάλο τζίρο, ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ τη γκανιότα, μεγαλώνοντας έτσι τις προσφερόμενες αποδόσεις για τον παίκτη.

Με το δεδομένο πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Ελλάδα αρκετές νόμιμες σελίδες στοιχημάτων και καθεμία ακολουθεί διαφορετική στρατηγική στη γκανιότα της, καλό θα ήταν πριν αποφασίσετε που θα κάνετε κατάθεση και που θα παίξετε να έχετε τσεκάρει πρώτα ορισμένα ματς που προσφέρονται εκεί και να δείτε τι παίζει με το περιθώριο κέρδους του κάθε μπουκ. Συνήθως ανακατεύοντας αγώνες από διάφορα σπορ και διοργανώσεις μπορείτε να βρείτε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα και να δείτε τις προθέσεις της σελίδας σχετικά με το περιθώριο κέρδους της. 

Photo of stoixima.com.gr Admin

stoixima.com.gr Admin

Related Articles

Back to top button