Θεωρία Στοιχήματος

Στοίχημα στα eSports

Όσα θέλετε να γνωρίζετε για το στοίχημα στα ηλεκτρονικά παιχνίδια (eSports)

Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι τόσα διαδεδομένα όσο σε χώρες από τον υπόλοιπο κόσμο, αυτό όμως δε σημαίνει πως τα eSports δεν είναι πλέον ένα παγκόσμιο φαινόμενο που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει όταν μιλάει για στοίχημα στο ίντερνετ. Και πόσο μάλλον όταν τα eSports είναι από τα γεγονότα που έμειναν ουσιαστικά ανεπηρέαστα από τη μεγάλη παγκόσμια κρίση στις αρχές του 2020 και αντ’ αυτού φαίνεται να βγαίνουν δυνατότερα στην επόμενη μέρα.

Στο stoixima.com.gr λαμβάνουμε καθημερινά πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα e-sports. Και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Γιατί μπορεί σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Βραζιλία, η Κίνα ή η Νότια Κορέα να είναι από τα πλέον αγαπημένα χόμπι των ανθρώπων (και ειδικά της νέας γενιάς), στη χώρα μας όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο. Πολύς κόσμος στην Ελλάδα έχει ακόμα και τώρα τη βασική απορία «τι είναι τα esports»! Ή πως αυτά μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο για το στοίχημα, πώς μπορεί κάποιος να ποντάρει σε έναν τέτοιο αγώνα και φυσικά ποιος κερδίζει σε ένα στοίχημα στα Esports.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα και ενισχυμένες* αποδόσεις!
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Tι είναι τα eSports;

Ανατρέχοντας κανείς στο διαδίκτυο θα βρει διάφορους ορισμούς για το τι μπορεί να σημαίνει e-sports. Εμείς θα αρκεστούμε σε μια πολύ απλή εκδοχή. Αυτή δεν είναι άλλη από την εξής: eSports είναι οι αγώνες μεταξύ ενός ή περισσότερων ατόμων οι οποίοι παίζουν μεμονωμένα ή ως ομάδες σε κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι της αρεσκείας τους, όλοι όμως στην ίδια πλατφόρμα παιχνιδιών (π.χ PlayStation, XBox, PC ή άλλο). Ο αγώνας στα eSports μπορεί να διεξάγεται είτε από τον καναπέ του σπιτιού των Gamers είτε σε μεγάλα events που διοργανώνονται ανά τον κόσμο, κυρίως όμως στις χώρες που αναφέραμε παραπάνω και είναι οι πρωταγωνιστές του χώρου ως τώρα.

Τα offline events των eSports είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις χώρες που έχουν μεγάλη παράδοση σε στα ηλεκτρονικά παιχνίδια όπως πχ αυτές που αναφέρθησαν στην προηγούμενη παράγραφο. Και μπορεί να συγκεντρώσουν μέχρι και εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που τα παρακολουθούν online ή ζωντανά όταν διεξάγονται σε στάδια και χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετούς θεατές. Εκεί, προφανώς, το γήπεδο / αρένα εξοπλίζεται με γιγαντοοθόνες που επιτρέπουν σε όλους να βλέπουν τις οθόνες των υπολογιστών στις οποίες διαγωνίζονται οι παίκτες. Το κοινό φανατίζεται και η ατμόσφαιρα μπορεί να γίνει εκρηκτική, ακριβώς όπως και σε έναν αγώνα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου.

Η bet365 δεν είναι μία συνηθισμένη εφαρμογή στοιχήματος! ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ποιά ηλεκτρονικά παιχνίδια συμπεριλαμβάνονται στα esports;

Θεωρητικά οποιοδήποτε video game παίζεται online σε κάποιο website (ή σε κάποια πλατφόρμα παιχνιδιών) και επιτρέπει τον ανταγωνισμό μεταξύ δύο ή περισσοτέρων παικτών μπορεί να αποτελεί αντικείμενο των esports. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, επειδή εξετάζουμε τα eSports από τη σκοπιά του στοιχήματος στο διαδίκτυο, θα επικεντρώσουμε σε μια σειρά video games που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο κομμάτι του ενδιαφέροντος του κόσμου. Στις περισσότερες στοιχηματικές σελίδες στην Ελλάδα τα προσφερόμενα παιχνίδια για στοιχηματισμό είναι μέσα – έξω τα ίδια. Πιο συγκεκριμένα θα βρείτε αγορές στοιχήματος για αγώνες στο eSoccer (video games ποδοσφαίρου όπως τα FIFA 2020 ή Pro Evolution 2020), στο NBA 2k20, στο LOL, στο Counter Strike: Global Offensive, στο DOTA, στο Rainbow Six Pro League, στο SC GSL, στο Player Unknown Battle Grounds (PUBG) αλλά και σε πολλά ακόμα που είναι δημοφιλή κυρίως σε Αμερική και Ασία.

Τι στοιχήματα μπορεί να παίξει κανείς στα eSports;

Όπως καταλαβαίνει κανείς το ύφος και ο αριθμός των στοιχημάτων για αυτό το «άθλημα» ποικίλλει ανάλογα με το παιχνίδι στο οποίο διαγωνίζονται οι παίκτες. Όπως θα διαπιστώσετε με μια γρήγορη ματιά στις σχετικές σελίδες στις νόμιμες στοιχηματικές της Ελλάδας, άλλα στοιχήματα βρίσκει κανείς στα First Person Shooting Games και άλλα στα αθλητικά παιχνίδια. Άλλες αγορές στο eRacing (FIA Formula 1 και WRC) και άλλες σε FIFA ή NBA Live. Η λίστα με τα διαφορετικά στοιχήματα είναι ανεξάντλητη ενώ όσο περνάει ο καιρός προστίθενται ολοένα και περισσότερα.

Μία ξεχωριστή προσφορά* κάθε ημέρα!
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Αθλητικοί σύλλογοι και eSports

Σε μία αγορά που απασχολεί τόσα εκατομμύρια φίλους σε ολόκληρο τον πλανήτη, ήταν φυσιολογικό να θέλουν να εμπλακούν και πολλά από τα μεγάλα αθλητικά σωματεία. Τα σημαντικά ποσά από χορηγίες, έπαθλα, τηλεοπτικά δικαιώματα και διαφημίσεις δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Πρώτα έσπευσαν να εμπλακούν τα μεγάλα κλαμπ από τα κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, κυρίως της Ευρώπης. Για παράδειγμα οι σύλλογοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία ήταν τα οι πρώτοι που έκαναν το βήμα ώστε να δημιουργήσουν ομάδες esports, να συγκεντρώσουν δηλαδή τα καλύτερα ταλέντα από κάθε παιχνίδι και να τα βάλουν να παίζουν με τα χρώματα της ομάδας σε κάθε διοργάνωση.

Απώτερος σκοπός ήταν να διοργανωθούν πρωταθλήματα (τοπικά και διεθνή) στα ηλεκτρονικά σπορ, όπου οι ομάδες θα αγωνίζονται μεταξύ τους σε διοργανώσεις παράλληλες με αυτές στις οποίες αγωνίζονται και τα αμιγώς αθλητικά τμήματά τους.

Τι κερδίζουν από αυτό; Μα φυσικά το εμπορικό σήμα κάθε συλλόγου γιγαντώνεται όταν χιλιάδες άνθρωποι μαζεύονται σε μεγάλα στάδια του κόσμου – ή έστω διαδικτυακά – για να παρακολουθήσουν ματς μεταξύ των καλύτερων του είδους. Ενώ ταυτόχρονα τα βίντεο από τους αγώνες στα eSports παίρνουν εκατομμύρια views στο YouTube και στο Twitch, που πλέον έχει γίνει η κατεξοχήν πλατφόρμα προβολής όλων των κορυφαίων gamers ανά τον κόσμο.

Όταν λοιπόν βλέπετε σε μία στοιχηματική σελίδα να αναγράφεται eSoccer: Chelsea – Arsenal, αυτό δεν σημαίνει πως σε κάποιο ηλεκτρονικό παιχνίδι (FIFA ή PRO Evolution) παίζεται απλά ένα ματς μεταξύ Chelsea και Arsenal. Στην πραγματικότητα, παίκτες eGaming που παίζουν με τα χρώματα των συλλόγων αυτών διαγωνίζονται σε κάποιο παιχνίδι ή σε περισσότερα από ένα παιχνίδια στο ίδιο τουρνουά. Είναι πολύ πιθανό φυσικά να παίζουν με τους αντίστοιχους συλλόγους που εκπροσωπούν στο FIFA ή στο Pro αλλά η εκπροσώπηση μπορεί να επεκτείνεται και σε παιχνίδια όπως το LOL και το DOTA στα οποία οι ομάδες του τίτλου δεν έχουν καμία σχέση με τις αθλητικές ομάδες.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 και λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων πολλών χωρών, αρκετοί επαγγελματίες αθλητές ασχολήθηκαν με τα eSports. Άλλωστε πολλοί εξ αυτών δεν κρύβουν πως τους αρέσει στον ελεύθερο χρόνο τους να παίζουν παιχνίδια σε κάποια κονσόλα ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταπιάνονται και με πιο περίπλοκα strategy games όπως πχ τα LOL και DOTA. Έτσι, είδαμε παίκτες του NBA να δημιουργούν τη δική τους λίγκα στο NBA 2K20, εκπροσωπώντας μάλιστα ο καθένας την ομάδα στην οποία αγωνίζεται κανονικά. Ενώ κάτι αντίστοιχο είχαμε και στη Γερμανία, με γνωστούς ποδοσφαιριστές της Bundesliga να κάνουν κάτι αντίστοιχο για το πρωτάθλημα της χώρας τους. Στην Ελλάδα δεν έχουμε δει ακόμα τέτοιες πρωτοβουλίες, καθώς μόνο ο Παναθηναϊκός (ειδικότερα ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός) έχει ασχοληθεί σοβαρά με τα eSports. Ο οποίος μάλιστα πρόσφατα ανακοίνωσε πως στην ομάδα του ανήκει και ένας επαγγελματίας παίκτης μπάσκετ, γνώριμος στη χώρα μας, ο Πέτγουεϊ, που αγωνίστηκε στην Ελλάδα με τις φανέλες του Ρεθύμνου και του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων.

Κάθε μέρα μεγάλες προσφορές* +21
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΓΓΡΑΦΗ +21
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Αγώνες esports και στοίχημα το 2020

Οι πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν παγκοσμίως στις αρχές του 2020 έδωσαν μία ιδιαίτερη ώθηση στα ηλεκτρονικά αθλήματα. Απόλυτα λογικό αφού με αυτά μπορεί κάποιος να παίξει από την άνεση του σπιτιού του – κάνοντας δηλαδή το τέλειο social distancing όπως αυτό επιβάλλεται από τις περισσότερες κυβερνήσεις. Ο αριθμός των αγώνων και τουρνουά που διεξάγονται κάθε μέρα έχει πολλαπλασιαστεί στο πρώτο τρίμηνο του έτους και η ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχιστεί. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός πως γνωστοί αθλητές και celebrities είναι πλέον κοινωνοί σε αυτό το χώρο, με τις στοιχηματικές σελίδες να μην απέχουν. Οι περισσότερες νόμιμες σελίδες στη χώρα μας έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι και προσφέρουν στοιχηματικές επιλογές για πολλά events των eSports. Ακόμα και στα διασυλλογικά πρωταθλήματα με τη συμμετοχή γνωστών αθλητών, οι επιλογές για ποντάρισμα σε καθημερινή βάση δεν είναι λίγες. Εμείς επιλέξαμε τους νόμιμους bookies που προσφέρουν επιλογές στα eSports και τους οποίους μπορείτε να βρείτε στη λίστα μας παρακάτω:

bet365 review
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Χαμηλή γκανιότα κατά Μ.Ο.
Live Streaming* σε δημοφιλή γεγονότα
Καινούργια πλατφόρμα Live Betting
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Ανάλυση bet365
ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
Stoiximan review
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Το μεγαλύτερο brand
Υποδειγματική εξυπηρέτηση
Συνώνυμο της ποιότητας
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Ανάλυση Stoiximan
ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα Λειτουργία MyCoupon
Ολοκαίνουργιο, εντυπωσιακό site
Εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ +21

21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι
Ενισχυμένες αποδόσεις
Πρωτότυπα ειδικά
Κορυφαίο live στοίχημα
21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα Πληθώρα στοιχηματικών εργαλείων
Άψογη πλατφόρμα της SBTech
Δωρεάν καταθέσεις & αναλήψεις
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
Photo of stoixima.com.gr Admin

stoixima.com.gr Admin

Related Articles

Back to top button