Θεωρία Στοιχήματος

Τι είναι το χάντικαπ στο στοίχημα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και τένις;

Όσοι αρχάριοι έχουν ξεκινήσει να σερφάρουν στα στοιχηματικά site σίγουρα θα έχουν προσέξει ότι αρκετά από αυτά προσφέρουν το λεγόμενο στοίχημα με χάντικαπ. Μπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολο και περίπλοκο στην κατανόηση (ειδικά το ασιατικό χάντικαπ – που θα καλύψουμε με άλλη ανάλυση), αλλά σίγουρα κάνει την στοιχηματική εμπειρία πιο συναρπαστική αν και ως επί το πλείστον αναφέρεται σε πιο έμπειρους παίκτες. Όσοι ασχολείστε με το στοίχημα για λίγο καιρό καλό θα ήταν να διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω παραγράφους που δίνουν μια καλή εικόνα του δημοφιλούς αυτού είδους στοιχήματος. 

Η bet365 δεν είναι μία συνηθισμένη εφαρμογή στοιχήματος! ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ορισμός του στοιχήματος με χάντικαπ

Αν ψάξουμε σε κάποιο λεξικό της Αγγλικής γλώσσας για τον ακριβή ορισμό της λέξης Handicap θα δούμε πως αυτή αναφέρεται στη “Δυσκολία ή στο Μειονέκτημα” που έχει κάποιος γύρω από μία κατάσταση. Στο στοίχημα με χάντικαπ αναφερόμαστε σε ένα διαφορετικό τρόπο πονταρίσματος. Σε ένα γεγονός που ο μπουκ αποφασίζει να δώσει ένα πλεονέκτημα στην αδύναμη ομάδα (αουτσάιντερ) δεδομένου πως αν δεν το κάνει οι αποδόσεις για το φαβορί θα είναι πιθανόν μη ενδιαφέρουσες για τους παίκτες. 

Ας δούμε το εξής παράδειγμα: Έστω πως μια ομάδα του ΝΒΑ καλείται να παίξει με μια Ελληνική ομάδα της Α’ ΕΣΚΑ στο μπάσκετ. Θα περίμενε κανείς ότι η ομάδα του ΝΒΑ θα κέρδιζε πάντα τον αγώνα. Βάσει αυτού, θα συμπεράνει κάποιος ότι αυτό το συμβάν δεν είναι και το πιο ενδιαφέρον (στοιχηματικά πάντα) αλλά ούτε και θα είχε αξιόλογες αποδόσεις. Οπότε κανείς δεν θα πόνταρε στην αγορά 1Χ2. Όμως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν για παράδειγμα η ομάδα της ΕΣΚΑ ξεκινούσε τον αγώνα με ένα προβάδισμα 40-0 (ίσως και μεγαλύτερο). 

Κάπως έτσι λοιπόν λειτουργεί το στοίχημα με χάντικαπ. Εξισορροπείς το αποτέλεσμα ενός συμβάντος με το να δίνεις πλεονέκτημα σε ένα πιθανό αποτέλεσμα και μειονέκτημα σε ένα άλλο. Μια έξυπνη εφεύρεση με την οποία οι στοιχηματικές σελίδες καταφέρνουν να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των παικτών ακόμα και σε φαινομενικά αδιάφορους αγώνες.

Η bet365 δεν είναι μία συνηθισμένη εφαρμογή στοιχήματος! ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Πώς παίζεται το Στοίχημα με Χάντικαπ;

Το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι για τους Έλληνες φίλους του στοιχήματος τα πιο κατάλληλα αθλήματα για να εξηγηθεί το στοίχημα με χάντικαπ. Στις περισσότερες πλατφόρμες, εκεί που παρατίθενται οι αποδόσεις υπάρχει ένα πρόσημο μαθηματικό δίπλα στην ομάδα. Και συνήθως σε παρένθεση. Αν το πρόσημο αυτό είναι «+» τότε το χάντικαπ σημαίνει πως η ομάδα αυτή έχει πλεονέκτημα. Αντίστροφα, η ομάδα που έχει πρόσημο «-» τότε το χάντικαπ σημαίνει μειονέκτημα.

0.5 χάντικαπ, ΠΑΟΚ (-0.5) – ΛΑΜΙΑ (0.5)

Α) Η Λαμία ξεκινάει  το παιχνίδι με πλεονέκτημα μισού γκολ.
Β) Εάν στοιχηματίσετε στον ΠΑΟΚ και κερδίσει τον αγώνα, τότε έχετε κερδίσει το στοίχημα.
Γ) Εάν στοιχηματίσετε στον ΠΑΟΚ και ο αγώνας τελειώνει ισόπαλος, τότε έχετε χάσει το στοίχημα.
Δ) Εάν στοιχηματίσετε στη Λαμία και κερδίσει η Λαμία ή έρθει ισοπαλία, τότε έχετε κερδίσει το στοίχημα.

1.5 χάντικαπ, ΠΑΟΚ (-1.5) – ΛΑΜΙΑ (1.5)

Α) Η Λαμία ξεκινάει το παιχνίδι με πλεονέκτημα ενάμισι γκολ.
Β) Σε αυτή την περίπτωση το χάντικαπ είναι μεγαλύτερο του ενός γκολ, αλλά σαν ενάμισι γκολ ο αριθμός δεν είναι ακέραιος. Άρα λοιπόν δεν είναι εφικτή η ισοπαλία σαν αποτέλεσμα στοιχηματισμού.
Γ) Εάν στοιχηματίσετε στον ΠΑΟΚ, για να κερδίσετε το στοίχημα θα πρέπει ο Δικέφαλος του Βορρά να κερδίσει με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά.
Δ) Εάν στοιχηματίσετε στην Λαμία, για να κερδίσετε το στοίχημα θα πρέπει είτε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, είτε να έρθει ισοπαλία, είτε να χάσει με ένα γκολ διαφορά. 

1.0 χάντικαπ, ΠΑΟΚ (-1.0) – ΛΑΜΙΑ (1.0)

Α) Η Λαμία ξεκινάει το παιχνίδι με πλεονέκτημα ενός γκολ.
Β) Εάν στοιχηματίσετε στον ΠΑΟΚ και κερδίσει τον αγώνα με 2 γκολ διαφορά, τότε έχετε κερδίσει το στοίχημα.
Γ) Εάν στοιχηματίσετε στον ΠΑΟΚ και κερδίσει με ένα γκολ διαφορά, το αποτέλεσμα θεωρείται ισόπαλο και το ποσό που στοιχηματίσατε σας επιστρέφεται.
Δ) Εάν στοιχηματίσετε στην Λαμία και κερδίσει η Λαμία ή έρθει ο αγώνας ισόπαλος, τότε κερδίζετε το στοίχημα. Εάν χάσει η Λαμία τον αγώνα με ένα γκολ διαφορά, το αποτέλεσμα θεωρείται ισόπαλο και το ποσό που στοιχηματίσατε σάς επιστρέφεται.

Να σημειώσουμε εδώ μια παράμετρο που πολλοί αγνοούν. Στο στοίχημα με χάντικαπ ο παίκτης δικαιούται επιστροφή των χρημάτων του σε κάποια αποτελέσματα. Σε κανονικά πονταρίσματα αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε τα πονταρίσματα σίγουρα θα χαθούν. Αυτό όμως είναι η ευχή και η κατάρα του χάντικαπ. Μην ξεγελαστείτε όμως. Η γκανιότα είναι πάλι εδώ και λειτουργεί πάντα υπέρ του μπουκ. 

Μία ξεχωριστή προσφορά* κάθε ημέρα!
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

2.0 χάντικαπ, ΑΕΚ (-2.0) – Νίκη Βόλου (2.0)

Α) Η Νίκη Βόλου ξεκινάει ουσιαστικά το παιχνίδι με πλεονέκτημα δύο γκολ.
Β) Εάν στοιχηματίσετε στην ΑΕΚ και κερδίσει τον αγώνα με 3 γκολ διαφορά, τότε έχετε κερδίσει το στοίχημα.
Γ) Εάν στοιχηματίσετε στην ΑΕΚ και κερδίσει με δύο γκολ διαφορά, το αποτέλεσμα θεωρείται ισόπαλο και το ποσό που στοιχηματίσατε σάς επιστρέφεται.
Δ) Εάν στοιχηματίσετε στην Νίκη Βόλου, θα κερδίσετε το στοίχημα αν η ομάδα χάσει με ένα γκολ διαφορά.
Ε) Εάν στοιχηματίσετε στην Νίκη Βόλου, και η ομάδα της Θεσσαλίας χάσει τον αγώνα με 2 γκολ διαφορά, τότε το ποσό που στοιχηματίσατε σας επιστρέφεται.

2.5 χάντικαπ, ΑΕΚ (-2.50) – Νίκη Βόλου (2.50)

Α) Η Νίκη Βόλου ξεκινάει ουσιαστικά το παιχνίδι με πλεονέκτημα δυόμισι γκολ.
Β) Εάν στοιχηματίσετε στην ΑΕΚ και ο Δικέφαλος κερδίσει τον αγώνα με 3 γκολ διαφορά, τότε έχετε κερδίσει το στοίχημα.
Γ) Εάν στοιχηματίσετε στην Νίκη Βόλου, θα κερδίσετε το στοίχημα στην περίπτωση που οι Βολιώτες δεν ηττηθούν με διαφορά 3 τουλάχιστον γκολ.

Μία ξεχωριστή προσφορά* κάθε ημέρα!
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Τι συμβαίνει με το Ασιατικό Χάντικαπ;

Το ασιατικό χάντικαπ είναι πιο σπάνιο στις μέρες μας, ειδικά αν το ψάχνετε σε κάποια από τις στοιχηματικές σελίδες με άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα. Οι υπολογισμοί είναι πιο περίπλοκοι και μη πεπειραμένοι μπουκ και traders μπορεί εύκολα να αφήσουν πεδίο για κέρδη σε έμπειρους παίκτες του στοιχήματος. Ο στοιχηματισμός με ασιατικό χάντικαπ είναι ουσιαστικά χάντικαπ σε αγώνες ποδοσφαίρου αλλά με αποδόσεις που χωρίζονται σε περισσότερα τεταρτημόρια της μονάδας. Ναι, μπορεί να ακουστεί ιδιαίτερα περίπλοκο αλλά είναι όντως. Το όνομα της συγκεκριμένης κατηγορίας προήρθε προφανώς από τη μεγάλη δημοφιλία του στοιχήματος ποδοσφαίρου με τη συγκεκριμένη μορφή σε ασιατικές πλατφόρμες. Επειδή σαν κατηγορία χρίζει ιδιαίτερης προσοχής και ανάλυσης, ετοιμάζουμε ειδική ανάλυση (που θα είναι έτοιμη σύντομα) για το συγκεκριμένο στοίχημα. 

Το παιχνίδι σε άλλο επίπεδο |21+ ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ | Ρυθμ. ΕΕΕΠ | ΚΕΘΕΑ 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

Σε ποια σπορ μπορώ να στοιχηματίσω με χάντικαπ;

Ο βασιλιάς των σπορ, το ποδόσφαιρο, είναι παραδοσιακά το πιο δημοφιλές σπορ για στοίχημα με χάντικαπ, με το μπάσκετ να ακολουθεί κατά πόδας κυρίως επειδή το ΝΒΑ κρύβει πολλές ευκαιρίες στη συγκεκριμένη κατηγορία. Πολλοί bookmakers προσφέρουν και άλλα αθλήματα των οποίων η δημοφιλία δεν μπορεί να απειλήσει τα προαναφερθέντα. 

Θα κάνουμε ειδική μνεία στο τένις, μιας και ήταν και αυτό πάντα δημοφιλές στους Έλληνες που παίζουν στοίχημα. Και έγινε και πιο δημοφιλές με την άνοδο του αθλήματος στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ελέω Στέφανου Τσιτσιπά και Μαρίας Σάκκαρη. Στο τένις το χάντικαπ προσφέρεται είτε στα σετ είτε στα γκέιμ. Αν το χάντικαπ προσφέρεται για τα γκέιμ, τότε όλα τα γκέιμ του αγώνα θα αθροιστούν για να βγει το τελικό αποτέλεσμα (βάσει του οποίου υπολογίζεται το χάντικαπ). Αυτό το αποτέλεσμα όμως – όπως και σε μπάλα ή σε μπάσκετ) μπορεί να μη συνάδει με τον πραγματικό νικητή του ματς.  

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα και ενισχυμένες* αποδόσεις!
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Τι πρέπει να προσέχω παίζοντας στοίχημα με χάντικαπ;

Τα πρόσημα δίπλα σε κάθε ομάδα. Όπως λέμε στα Αγγλικά, “Its all about the plus or minus”. Οι περισσότεροι παίκτες, ακόμα και πολλοί εξ αυτών έμπειροι, εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται τη διαφορά μεταξύ (+) και (-). Σύγχυση αναφορικά με την ομάδα που δίδει ο μπουκ ως φαβορί μπορεί να σημαίνει χαμένο στοίχημα κατά λάθος. 

Πέραν αυτού, στους Γενικούς όρους και προϋποθέσεις κάθε στοιχηματικής σελίδας αναφέρονται συγκεκριμένες παράγραφοι στο θέμα του χάντικαπ. Κάθε μπουκ έχει τους δικούς του όρους π.χ για το πότε επιστρέφονται τα χρήματα σε περίπτωση ισοπαλίας. Εμείς στο stoixima.com.gr έχουμε αναφέρει πολλάκις πως η σωστή ανάγνωση των Όρων και Προϋποθέσεων είναι το Α και το Ω του καλού παίκτη του στοιχήματος. 

Σε ποιες στοιχηματικές θα βρω τα περισσότερα στοιχήματα με χάντικαπ;

bet365 review
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Χαμηλή γκανιότα κατά Μ.Ο.
Live Streaming* σε δημοφιλή γεγονότα
Καινούργια πλατφόρμα Live Betting
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Ανάλυση bet365
ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα Λειτουργία MyCoupon
Ολοκαίνουργιο, εντυπωσιακό site
Εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ +21

 

Photo of stoixima.com.gr Admin

stoixima.com.gr Admin

Related Articles

Back to top button