Προγνωστικά Στοιχήματος

Προγνωστικά Μουντομπάσκετ 2019

Με την έναρξη του Μουντομπάσκετ της Κίνας να απέχει μόλις πέντε ημέρες, είναι καιρός να δούμε τις ευκαιρίες πονταρίσματος που μας δίνονται στις Ελληνικές, νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες. Λόγω της εξαιρετικής δημοφιλίας του αθλήματος στη χώρα μας οι περισσότερες στοιχηματικές έχουν αφιερώσει ειδικές ενότητες στο συγκεκριμένο τουρνουά και θα βρείτε εκατοντάδες διαφορετικές αγορές, κάποιες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα και των πιο σχολαστικών φίλων του στοιχήματος. Οι Έλληνες περιμένουν την εθνική μας να προχωρήσει αρκετά στη διοργάνωση (οι πιο αισιόδοξοι κάνουν λόγο ακόμα και για τελικό) δεδομένης της παρουσίας του MVP του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο και γενικότερα μιας ομάδας με αρκετό ταλέντο και ενέργεια. Παρόλα αυτά εμείς αναλύσαμε σχεδόν όλα τα γκρουπ και τις ομάδες που συμμετέχουν και προσφέρουμε παρακάτω μία σειρά από προγνωστικά τα οποία ελπίζουμε να βρείτε ενδιαφέροντα.

Στοίχημα – Νικητής τουρνουά

Ξεκινάμε τις προβλέψεις μας με το Νικητή της διοργάνωσης. Θεωρούμε πως η Αμερική του Γκρεγκ Πόποβιτς είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Παρ’όλη την ύπαρξη δευτεροκλασσάτων – κυρίως – αστέρων (καθώς όλοι οι μεγάλοι σταρ έκαναν drop out είτε από την αρχή είτε στην πορεία) με τις  εμφανίσεις τους στα φιλικά – που κυμαίνονται στα όρια του ρελαντί  – έχουν καταφέρει να κερδίσουν άνετα σχεδόν όλους τους αντιπάλους, ειδικά μετά το σοκ που υπέστησαν και την ήττα από τη μεικτή ομάδα της Αναπτυξιακής Λίγκας του NBA. Φαίνεται πως η παρουσία μιας ισχυρότατης προσωπικότητας στον πάγκο όπως αυτή του Γκρεγκ Πόποβιτς δε θα αφήσει τους Αμερικάνους να επαναπαυτούν. Η συνεργασία του Coach Popovic με αστέρια, τα οποία μπορεί να μην είναι του βεληνεκούς του James Harden, του Lebron James ή του Russell Westbrook, θα φέρει κατά τη γνώμη μας το επιθυμητό αποτέλεσμα και η Αμερική θα κατακτήσει το τρόπαιο που άλλωστε δίνει τη χαμηλότερη απόδοση από όλους τους διεκδικητές.

Πέραν όμως αυτής, ενδιαφέρουν βρίσκουμε το στοίχημά στη Σερβία για το Νικητή εκτός Αμερικής (ή αλλιώς στοίχημα για τη 2η θέση). Θα βρείτε αποδόσεις για αυτό σε όλες τις στοιχηματικές σελίδες, με σημαντικές όμως διακυμάνσεις. Για κάποιους η ομάδα της Σερβίας μπορεί να είναι το φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση του τουρνουά αλλά εμείς θα την προτείνουμε σαν Νικητή για τη δεύτερη θέση. Πρόκειται για ένα πανίσχυρο σύνολο με αστείρευτο ταλέντο, μια πολύ δυνατή Front Line (Milutinov και Jokic) και έναν ηγέτη – σουτέρ που ακούει στο όνομα Bogdanovic. Ο τελευταίος πλαισιώνεται από δύο πολύ δυνατά playmaker που έχουν πάρει αρκετά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα τα τελευταία δύο χρόνια, το Misic και το Jovic. Στις περισσότερες στοιχηματικές θα τους βρείτε σα Νικητή 2ης θέσης με απόδοση που κυμαίνεται από 2,5 ως 3 αλλά δεν αποκλείουμε αυτές να διαφοροποιηθούν αρκετά όσο πλησιάζουμε στην έναρξη του τουρνουά. Άλλωστε με τον τρόπο που έχει γίνει η κλήρωση για το φετινό μουντομπάσκετ, οι δύο ομάδες θα συναντηθούν μόνο στον τελικό, με τη λογική των αναμενόμενων αποτελεσμάτων στους πρώτους γύρους. 

Η πρόβλεψή μας: ΗΠΑ – Νικητής Διοργάνωσης

Η πρόβλεψή μας: Σερβία – Νικητής χωρίς ΗΠΑ (Νικητής 2ης Θέσης)

Στοίχημα – 1ος Σκόρερ Διοργάνωσης 

Τα χρήματά μας για τη συγκεκριμένη αγορά θα πάνε στον Patty Mills της Αυστραλίας, έναν εξαιρετικό σκόρερ – σχεδόν “θανατηφόρο” από όλες τις αποστάσεις – τον οποίο έχουμε δει και σε προηγούμενες διοργανώσεις να “καίει” τα καλάθια των αντιπάλων. Στα περισσότερα από τα διεθνή τουρνουά στα οποία έχει αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια είχε μέσο όρο πάνω από 20 πόντους και βλέποντας την κλήρωση της Αυστραλίας (η οποία τους επιτρέπει να κάνουν όνειρα ακόμα και για 7 ως 8 παιχνίδια σε αυτή τη διοργάνωση) θα τον τοποθετήσουμε ως πρώτο φαβορί στη λίστα. Σαν κάλυψη στη συγκεκριμένη κατηγορία θα βάζαμε το Γιάννη Αντετοκούμπο, που ενώ τον περιμένουμε να σκοράρει με μέσο όρο πάνω από 20 πόντους,  δεν είμαστε σίγουροι ότι θα παίρνει αρκετό χρόνο στα πρώτα ματς για να ανεβάσει κι άλλο το σκοράρισμά του ή αν θα επιλέξουν να τον προστατεύσουν για όταν τα ματς φτάσουν στα νοκ-άουτ. 

Η πρόβλεψή μας: Πρώτος Σκόρερ Διοργάνωσης Patty Mills (Κάλυψη Γ. Αντετοκούμπο)

Στοίχημα – Εθνική Ελλάδος

Για το Γιάννη Αντετοκούμπο, όπου βρείτε Under / Over στοιχήματα σε πόντους και ριμπάουντ να έχετε υπόψη σας ότι τον αναμένουμε με ένα μέσο όρο πάνω από 20 πόντους αλλά κρατάμε ένα ερωτηματικό για το μέσο όρο του στα ριμπάουντ, δεδομένου του μειωμένου χρόνου που θα πάρει σε αρκετούς από τους “εύκολους” αγώνες. Στα φιλικά προετοιμασίας τον είδαμε να σκοράρει κατά ριπάς και να είναι κυριολεκτικά ασταμάτητος αλλά δεν τον είδαμε να μαζεύει όσα ριμπάουντ τον περιμέναμε. Γιαυτό θα βάλουμε ερωτηματικό για το under / over του σε αυτή την κατηγορία. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, σε κάποιες στοιχηματικές στην Ελλάδα, προσφέρονται στοιχήματα για τα συνολικά Double – Double από Γιάννη Αντετοκούνμπο και Νικ Καλάθη. Εξαιτίας των αρκετά εύκολων ματς που έχει η εθνική μας στον πρώτο γύρο, οι αποδόσεις τύπου Συνολικά Double – Double: Under 5.5 κατά τη διάρκεια του τουρνουά έχουν αρκετό ενδιαφέρον και προσωπικά θα τις στηρίζαμε. Απέναντι σε ομάδες όπως η Νέα Ζηλανδία, η Βραζιλία και το Μαυροβούνιο, είναι πολύ πιθανό ο coach Σκουρτόπουλος να ξεκουράσει βασικά αστέρια της Εθνικής, αν φυσικά τα ματς πάνε όπως τα περιμένει. 

Ενδιαφέρον έχουν τα μακροχρόνια ειδικά που βρήκαμε για τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο forward του Ολυμπιακού προσφέρεται σε κάποιους μπουκ με μέσο όρο σκοραρίσματος στους 11,5 πόντους, κάτι που κατά τη γνώμη μας είναι αρκετά αισιόδοξο γιαυτό και οι προβλέψεις μας θα πάνε στο under.  Πιστεύουμε ότι ο Γιώργος Πρίντεζης δεν θα πάρει όσο χρόνο συμμετοχής όσο περιμένει ο trader που τον ανέβασε στο 11.5, καθώς σε κάποια ματς θα πρέπει να μοιράζεται τη θέση 4 και με τον Γιάννη Αντετοκούμπο. Με την παρουσία αρκετών καλών σκόρερ στο σχήμα της Εθνικής, ειδικά στην πρώτη φάση, ίσως να μην πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής για να ξεκουραστεί και να προφυλαχτεί. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν θα πούμε ότι ο Γιώργος Πρίντεζης δεν είναι πάντα μία αξιόλογη λύση στο σκοράρισμα. Απλά η δομή του τουρνουά, η κλήρωσή μας και η γενικότερη θεωρία του προπονητή να κάνει ένα πιο ενεργό rotation θα έχουν επίπτωση στους μέσους όρους αρκετών από τους αστέρες μας. 

Η πρόβλεψή μας: Νικ Καλάθης και Γιάννης Αντετοκούμπο – Αριθμός Double – Double: Under

Η πρόβλεψή μας: Γιάννης Αντετοκούμπο – Μέσος όρων πόντων: Over 20.5

Η πρόβλεψή μας: Γιάννης Αντετοκούμπο – Μέσος όρων rebounds: Under 10.5

Η πρόβλεψή μας: Γιώργος Πρίντεζης – Μέσος όρων πόντων: Under 11.5

Στοίχημα – Εθνική Ισπανίας

Περνάμε τώρα σε ειδικά στοιχήματα για την ομάδα της Ισπανίας, ένα μεγάλο ερωτηματικό για όλους εμας που κάνουμε στοιχηματικές αναλύσεις. Το πάντρεμα παλιάς και νέας γενιάς δημιουργεί μία ενδιαφέρουσα κατάσταση που κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί. Η Ισπανία είναι πάντα μία υπολογίσιμη δύναμη, που όμως έχει δει πολλά από τα μεγάλα αστέρια να μεγαλώνουν ηλικιακά χωρίς οι νέες γενιές να δίνουν πάντα τις ίδιες υποσχέσεις. Από τα μακροχρόνια στοιχήματα της Ισπανίας διαλέξαμε να ποντάρουμε στον Ρίκι Ρούμπιο για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ. Ο κάποτε πολλά υποσχόμενος γκαρντ έχει αλλάξει το στυλ παιχνιδιού του και πλέον έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ-όπλο το οποίο σκοράρει με την ίδια ευκολία με την οποία μοιράζει ασίστ (η ικανότητα που τον έστειλε στο NBA εξ’ αρχής). Η απόδοση που πληρώνει το Ρίκι Ρούμπιο για πρώτο σκόρερ της Ισπανίας στο τουρνουά είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Αν έχετε δει και τα φιλικά της ομάδας του, θα έχετε παρατηρήσει πως εξελίσσεται σε αρχι-σκόρερ, ενώ το ίδιο μαρτυρά και η εξέλιξη του με τους Utah Jazz. Με αυτούς έχει φτάσει να σκοράρει κατά μέσο όρο 11 με 12 πόντους ανά αγώνα και δικαιολογεί την ελπίδα μας ότι θα πληρώσει στην αγορά πρώτου σκόρερ. 

Η πρόβλεψή μας: Ρίκι Ρούμπιο – Πρώτος σκόρερ διοργάνωσης: Ισπανία

Στοίχημα – Πρώτος Ριμπάουντερ Διοργάνωσης

Στην κατηγορία για τον κορυφαίο ριμπάουντερ του τουρνουά, τα λεφτά μας είναι πάνω στον Μάιλς Τέρνερ, των 23χρονο σέντερ των Πέισερς και της Εθνικής των Ηνωμένων Πολιτειών. Ένας παίκτης που κατεβάζει κατά μέσο όρο 13 – 14 ριμπάουντ στα φιλικά των ΗΠΑ, χωρίς να παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής. Με δεδομένο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι το απόλυτο φαβορί για να φτάσει στον τελικό και να κατακτήσει το τουρνουά, περιμένουμε τον Turner να μαζέψει κάπου μεταξύ 80 και 100 σκουπίδια, ένα νούμερο που – λογικά – θα του εξασφαλίσει την πρωτιά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι στη Σερβία (την άλλη ομάδα που περιμένουμε στα 9 παιχνίδια) δεν υπάρχει παίκτης που να μαζεύει μόνος του πάρα πολλά ριμπάουντ. Για κάλυψη στον Turner θα επιλέγαμε το Γιάννη Αντετοκούμπο. Υπό άλλες συνθήκες ο Giannis θα ήταν το φαβορί για την κατηγορία αυτή, όμως το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής μας  φαίνεται να τον προστατεύει όταν τα ματς βαίνουν καλά για την Ελλάδα. Πέραν αυτού, είναι πολύ πιθανό ο διεθνής μας αστήρ να παίξει ένα με δύο λιγότερα ματς από τον Turner που θα του δώσει μειονέκτημα στη συγκεκριμένη κατηγορία. 

Η πρόταση μας: Κορυφαίος Rebounder της Διοργάνωσης: Myles Turner (Κάλυψη Γιάννης Αντετοκούμπο)

Δεδομένου πως τα φιλικά συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, οι αποδόσεις θα αλλάζουν και τις επόμενες ημέρες αλλά και κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Εμείς θα είμαστε στις επάλξεις καθ όλη τη διάρκεια του Μουντομπάσκετ και θα σας κρατούμε ενήμερους για οτιδήποτε ενδιαφέρον προκύψει στοιχηματικά αλλά και να προσφέρουμε κάλυψη στα μακροχρόνια στοιχήματα που ήδη έχουμε αναλύσει. 

Photo of stoixima.com.gr Admin

stoixima.com.gr Admin

Related Articles

Back to top button