Προγνωστικά Στοιχήματος

Προγνωστικά για στοίχημα στο Κύπελλο UEFA: Σαχτάρ – Βέρντερ ο τελικός

Το πρώτο τους κύπελλο UEFA θα διεκδικήσουν την Τετάρτη 20 Μαϊου 2009 στο στάδιο Sukru Sarakoglu στην Κωνσταντινούπολη η Βέρντερ Βρέμης και η Σαχτάν Ντόντετσκ. Για την Shakhtar θα είναι η πρώτη της συμμετοχή σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου, ενώ για την Werder θα είναι η δεύτερη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1992. Το οποίο καταργήθηκε ή αν προτιμάτε συγχωνεύτηκε με το κύπελλο UEFA, το οποίο με τη σειρά του από του χρόνου θα αλλάξει ονομασία και θα λέγεται Europa League, άρα ο τελικός της Τετάρτης θα είναι και ο τελευταίος τελικός UEFA. Τελευταία ευκαιρία και για στοίχημα στο Κύπελο UEFA λοιπόν.

Δεν ξέρουμε αν το γεγονός ότι θα είναι ο τελευταίος τελικός θα φορτώσει με περισσότερο άγχος τους παίκτες ή αν οι παίκτες της Σαχτάρ έχουν ήδη μεγάλο άγχος αφού θα είναι η πρώτη φορά για Ουκρανική ομάδα σε τελικό. Σίγουρα αυτή είναι από μόνη της μία μεγάλη επιτυχία για το Ουκρανικό ποδόσφαιρο, και ακόμα μεγαλύτερη είναι ότι στον ημιτελικό η Σαχτάρ αναγκάστηκε να αποκλείσει μία άλλη ομάδα από την Ουκρανία, τη Δυναμό Κιέβου. Εδώ υπάρχουν κάποιοα γεγονότα που μπορεί να λειτουργούν αρνητικά για τους Ουκρανούς. Το ένα είναι ότι έχουν ήδη πραγματοποιήσει μία πολύ μεγάλη επιτυχία οπότε μπορεί η δίψα τους για μία ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία να έχει περιοριστεί και το άλλο είναι ότι μπορεί να έχουν αναλωθεί στον εμφύλιο για τον αποκλεισμό της Δυναμό.

Βεβαίως και η Βέρντερ είχε τον εμφύλιό της με το Αμβούργο, αλλά οι Γερμανοί είναι πιο συνηθισμένοι και στους εμφυλίους και στο να συμμετέχουν Γερμανικές ομάδες σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, οπότε θεωρούμε ότι σε αυτό το σημείο έχουν ένα πλεονέκτημα.

Στον τομέα των προηγούμενων αποτελεσμάτων, αν αυτά μπορούν να έχουν καμία σημασία σε έναν τελικό (στο stoixima.com.gr πιστεύουμε ότι δεν έχουν και τόσο), οι Ουκρανοί μετά τον αποκλεισμό της Δυναμό Κιέβου από το Κύπελλο UEFA, την νίκησαν μία εβδομάδα αργότερα και στο Κύπελλο Ουκρανίας. Και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο νίκησαν στο Ουκρανικό Πρωτάθλημα την 13η Zorya και έχουν εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση που συνοδεύεται από δυνατότητα συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League το καλοκαίρι. Επομένως οι Ουκρανοί πηγαίνουν στον τελικό με ήσυχο το κεφάλι τους από τα τοπικά παιχνίδια.

Η Βέρντερ έρχεται από μία πολύ παράξενη χρονιά, όπου βρίσκεται στη χειρότερη θέση τα τελευταία χρόνια στην Μπουντεσλίγκα, μόλις στην 10η, αλλά ταυτόχρονα έχει καταφέρει να βρίσκεται στον τελικό του UEFA και στον τελικό του Γερμανικού Κυπέλλου DFB. Έτσι, έχει ακόμα ελπίδες να συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και του χρόνου. Μέσα στη χρονιά είχε στην Ευρώπη πολύ καλές εμφανίσεις με αποκορύφωμα τις αναμετρήσεις με την Μίλαν, αλλά είχε και πολύ άσχημες Ευρωπαϊκές βραδιές, όπως τη βαριά ήττα της από τον Παναθηναϊκό μέσα στη Βρέμη για το Champions League. Στη φετινή χρονιά η Βέρντερ φαίνεται να είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο, αλλά σίγουρα αυτή η αστάθειά της έχει βελτιωθεί κάπως τους τελευταίους μήνες.

Στον τομέα των απουσιών τώρα -που του δίνουμε μεγάλη σημασία στο stoixima.com.gr όταν βγάζουμε προγνωστικά-, ο Ρουμάνος τεχνικός της Σαχτάρ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ αντίθετα ο Tomas Schaaf της Βέρντερ έχει δύο πολύ σημαντικές ελλείψεις. Ο ένας είναι ο Βραζιλιάνος άσσος Ντιέγκο, που η απουσία του μπορεί να κάνει το παιχνίδι των Γερμανών λιγότερο δημιουργικό, και ο Πορτογάλος επιθετικός Ούγκο Αλμέιδα. Επίσης, ο Περουβιανός επιθετικός Κλαούντιο Πιζάρο, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, έχασε τον τελευταίο αγώνα, όπως και ο άλλος επιθετικός Μάρκους Ρόζενμπεργκ, και η Βέρντερ μπόρεσε να απαντήσει μόνο με ένα γκολ στα τρία που δέχτηκε από την Καρλσρούη. Ο προπονητής των Γερμανών πιστεύει ότι και οι δύο αυτοί επιθετικοί του θα συμμετάσχουν στον τελικό του UEFA. Ο κεντρικός αμυντικός Μερτεζάκε θα είναι άλλος ένας σημαντικό απών, ενώ η συμμετοχή του Νάλντο είναι αμφίβολη. Οι κεντρικοί Χαντ και Γιένσεν επίσης δεν έχουν αποθεραπευτεί ακόμα. Οι απουσίες ίσως να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Βέρντερ αυτή τη στιγμή και ο καλύτερος λόγος που κάποιος δεν θα ήθελε να βάλει το στοίχημά του στους Γερμανούς.

Οι αποδόσεις στα στοιχήματα που δίνουν αυτή τη στιγμή οι σελίδες στοιχημάτων είναι ελαφρώς υπέρ της Βέρντερ αλλά με πολύ μικρή διαφορά που σίγουρα θα ήταν μεγαλύτερη η διαφορά αν δεν είχε η Γερμανική ομάδα τόσες απουσίες και έκανε τόσο δύσκολα τα προγνωστικά.

Εμείς θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των αποδόσεων. Όταν ξεκινήσει ο αγώνας θα περάσουμε στο live στοίχημα ελπίζοντας να είναι ένας ενδιαφέρον τελικός με εναλλαγές σκορ και συναισθημάτων.

Photo of stoixima.com.gr Team

stoixima.com.gr Team

Related Articles

Back to top button