Προγνωστικά Στοιχήματος

Προγνωστικά μπάσκετ – Νικητής Euroleague 2019-2020

Μετά από ένα γεμάτο μπασκετικά καλοκαίρι, που το Μουντομπάσκετ μας χάρισε συγκινήσεις και σασπένς, είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, την Ευρωλίγκα. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο και δεν ξέρω αν συμφωνεί με αυτό ο φίλος μου ο Coach K, που είναι φανατικός του NBA. Ματς με πάθος και στρατηγική, μπάσκετ που με τα χρόνια γίνεται πιο γρήγορο, σπουδαίοι παίκτες και προπονητές είναι για μένα μια διοργάνωση που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από την κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της Αμερικής.

Ας επικεντρώσουμε στα της Ευρώπης όμως. Το παγκόσμιο μπάσκετ αλλάζει και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Πλέον οι άμυνες δεν παίζουν τον πρώτο ρόλο όπως στα χρόνια του Μάλκοβιτς και των άλλων μεγάλων προπονητών της δεκαετίας του 1990 και 2000. Η επιθετική άμυνα και το γρήγορο μπάσκετ είναι το κλειδί ενώ ομάδα χωρίς καλούς σουτέρ δεν μπορεί να ελπίζει για διάκριση στη διοργάνωση. Η εποχή των βαρέων σέντερ και της γεμάτης ρακέτας έχει ως ένα βαθμό αντικατασταθεί από την εποχή των “μεγάλων” γκαρντ που βλέπουν γήπεδο και μπορούν να σουτάρουν με την ίδια άνεση από μεσαία και μακρινή απόσταση.

Βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο «μεταλλάσσεται» το μπάσκετ και ειδικά το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, ετοιμάσαμε την ενότητα με τα ειδικά & μακροχρόνια στοιχήματα στη φετινή διοργάνωση της Ευρωλίγκας. Πάμε να ξεκινήσουμε από το πιο σημαντικό, αυτό του Νικητή της Ευρωλίγκα 2019/20 και σε επόμενα άρθρα θα «βουτήξουμε» πιο βαθιά με μερικές πιο τεχνικές αναλύσεις για MVP, νίκες ομάδων και ειδικά παικτών.

Η bet365 δεν είναι μία συνηθισμένη εφαρμογή στοιχήματος! ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Στοίχημα Νικητή Euroleague 2019/20

Πολύ μα πολύ ανταγωνιστική η φετινή Ευρωλίγκα και φυσικά κανείς δεν μπορεί να κάνει ακριβείς προβλέψεις. Ο χάρτης των μεταγραφών του φετινού καλοκαιριού ήταν γεμάτος εκπλήξεις και ακόμα και μερικές ημέρες πριν από την έναρξη της σεζόν τα ρόστερ αλλάζουν. Την ίδια ώρα που κινήσεις όπως αυτές του Σκόλα στην Αρμάνι αλλάζουν τις αποδόσεις για το νικητή μερικά 24ωρα πριν την έναρξη της μπασκετικής γιορτής της ηπείρου μας.

Προσωπικά βλέπω την κούπα να διεκδικείται από 5 ομάδες. Ρεάλ, Φενέρ και ΤΣΣΚΑ είναι τα σιγουράκια όσων δίνουν προγνωστικά για στοίχημα και φιγουράρουν ως τα φαβορί στη λίστα αυτή εδώ και χρόνια. Φέτος όμως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε δύο ακόμα ομάδες που δικαιολογημένα βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις παικτών και μπουκ. Την Μπαρτσελόνα και την Εφές.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή….στη δική μου θεωρία της Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2019/20, φαβορί για νικητής της διοργάνωσης είναι και πάλι η Ρεάλ Μαδρίτης. Μια ομάδα με φουλ ρόστερ 15 παικτών, ήταν από πέρσι το pick μου λόγω της πληρότητας που επιδεικνύει σε όλους τους τομείς που ανέλυσα στην αρχή του κειμένου μου. Έχει ταχύτητα, ενέργεια, φοβερό σουτ (όλοι οι παίκτες εκτός από τους Ρέγιες και Ταβάρες έχουν καταπληκτικά ποσοστά στο τρίποντο) που φαίνεται και από τα 19/26 τρίποντα που πέτυχε τις προάλλες στον τελικό του Σούπερ Κόπα Ισπανίας. Η φετινή Ρεάλ μπορεί να «σκοτώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο και μπορεί να χάσει μόνο από τον κακό της εαυτό. Η προσθήκη του Λαπροβίτολα στα γκαρντ, όπου θα δέσει με Καμπάτσο και Γιουλ, και ο ερχομός του Μίκι που ήρθε το καλοκαίρι για να ενισχύσει κι άλλο, την ήδη δυνατή κάτω από τα καλάθια Ρεάλ Μαδρίτης, θα κάνουν διαφορά.  Η περσινή ομάδα της Βασίλισσας έπρεπε βάση παρουσίας και ρόστερ να σηκώσει την Euroleague αλλά αυτοκτόνησε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, χάνοντας σε χρόνο ρεκόρ προβάδισμα 8-9 πόντων. Ενώ κατά πολλούς αδικήθηκε κιόλας από τη διαιτησία που ευνόησε τους Ρώσους, αφού με τα φάουλ και τις βολές του Ντε Κολό πήρε πολλούς σίγουρους πόντους. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι για εμάς η απόλυτη πρόβλεψη. Φέτος θα αποφύγω να δώσω κάλυψη αν και δέχτηκα ερωτήσεις για το αν μπορεί η Εφές να είναι μια τέτοια. Πιστεύω πως όχι….δύσκολα θα κάνει τέτοια χρονιά ξανά η ομάδα του Αταμάν.

Για τους άλλους διεκδικητές θα ξεκινήσουμε μιλώντας πρώτα για τη Μπαρτσελόνα, που έκανε με διαφορά τις πιο ηχηρές αλλά και ουσιαστικές μεταγραφές του καλοκαιριού. Ο Μίροτιτς, ένα παγκοσμίου κλάσης 4άρι έκανε την παρουσία του αισθητή σε αρκετές ομάδες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και γυρνάει στην Ευρώπη με το πορτοφόλι του παραγεμισμένο από Καταλανικά χρήματα αλλά και δίψα για τίτλους σε Ισπανία και Ευρωλίγκα. Δίπλα του στο νέο ρόστερ της Μπαρτσελόνα είναι ο Ντι Λέινι που ενώ δεν μας εντυπωσιάζει σαν κίνηση κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει πως πρόκειται για σπουδαίο παίκτη. Αμπρίνεζ, Ντέιβις και Χίγκινς που συμπληρώνουν το ρόστερ είναι όλοι παίκτες από το πάνω ράφι που για πολλούς κάνουν την Μπάρτσα αμέσως ομάδα κατάκτησης Ευρωλίγκας. Προσωπικά όμως βλέπω πως τέτοια «γυαλιστερά» ρόστερ θέλουν καιρό να δέσουν μέσα στο γήπεδο και γιαυτό δεν θα την έδινα φαβορί για φέτος. Αν κρατήσει την ίδια ομάδα και του χρόνου τότε δεν θα υπάρχει αμφιβολία πως για την Ευρωλίγκα 2020/21 η Μπαρτσελόνα αυτής της ποιότητας θα είναι το απόλυτο φαβορί.

Πάμε τώρα στη Φενέρ. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχασε πολλούς παίκτες που ήθελε μαζί του όσο είναι στην Κωνσταντινούπολη. Κάποιοι την αποκαλούν γερασμένη ομάδα με φροντ λάιν που βγάζει προβλήματα τραυματισμών (αμφότεροι οι Λοβέρν και Βέσελι παρουσιάζουν συχνά προβλήματα), ενώ οι απώλειες των Μέλι και Γκούντουριτς θα στοιχίσουν αρκετά στη σταθερότητα της. Ντε Κολό και Ντέρεκ Γουίλιαμς παρόλο που είναι παικταράδες αποτελούν ερωτηματικό αναφορικά με το κίνητρο που έχουν αλλά και με την αγωνιστική τους κατάσταση.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανήκει και αυτή στο κλαμπ των ομάδων που έχασαν αρκετούς παίκτες κλειδιά και δεν τους αναπλήρωσαν. Οι αναχωρήσεις των Ροντρίγκεζ (πήρε το αεροπλάνο για Μιλάνο) και Ντε Κολό (κάτοικος Κωνσταντινούπολης πλέον) άδειασαν την περιφέρειά της από δύο εγνωσμένης αξίας σκόρερ με ηγετικό χαρακτήρα, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από παίκτες όπως ο Τζέιμς και ο Στρέλιενς που μάλλον δεν μπορούν να συγκριθούν. Βλέπω τον Κλάιμπερν να έχει ρόλο κλειδί στην φετινή ΤΣΣΚΑ αλλά με τον Κουφό στους ψηλούς και τον Τζέιμς στην περιφέρεια κοιτάζω μια ομάδα που στερείται σταθερότητας και ίσως και χαρακτήρα στα μεγάλα ματς.

Την Εφές – που πολλοί μπουκ τη δίνουν ψηλά στα φαβορί – εγώ δεν την θεωρώ ομάδα κατάκτησης ευρωλίγκας αλλά μπορώ να τη δώσω για πρωτιά στην κανονική περίοδο. Τα προγνωστικά για το νικητή της Regular Season και ειδικά την ανάλυση της Εφές θα τα δούμε στο κείμενο για το Νικητή της Κανονικής Περιόδου (βλ. παρακάτω).

Η πρόβλεψή μου: Νικητής Ευρωλίγκα 2019/20: Ρεάλ Μαδρίτης

Η bet365 δεν είναι μία συνηθισμένη εφαρμογή στοιχήματος! ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Νικητής Κανονικής Περιόδου (Regular Season)

Όπως και στο NBA έτσι και στην Ευρώπη, η κανονική περίοδος και τα Play Off έχουν τεράστια διαφορά. Για την Ευρωλίγκα, η επικράτηση και το τελικό πλασάρισμα στην κανονική περίοδο είναι κυρίως θέμα χημείας ομάδας αλλά και δυναμικότητας του Εθνικού πρωταθλήματος στο οποίο αγωνίζονται οι ομάδες. Γιαυτό στην πρόβλεψή μας βλέπουμε φαβορί τις Ρεάλ Μαδρίτης και Εφές Πίλσεν.

Η Ρεάλ με το υπερπλήρες ρόστερ (που δώσαμε και φαβορί για κατάκτηση Ευρωλίγκας) είναι σίγουρα το pick μας και για την κανονική περίοδο. Μπορεί να μην κυνηγάνε όλες οι ομάδες την πρωτιά της κανονικής περιόδου (άλλωστε ποιά ομάδα κέρδισε Ευρωλίγκα ενώ είχε βγει πριν πρώτη στη Regular Season;) αλλά η Ρεάλ έχει φοβερά δεμένο σύνολο τη στιγμή που οι αντίπαλοι της θα δουλέψουν αρκετά τη χημεία τους μέχρι την άνοιξη.

Διαλέγουμε σαν κάλυψη την Εφές γιατί κράτησε το βασικό κορμό της αναπάντεχα καλής περσινής πορείας, με μεγάλη προσθήκη αυτή του Σίγκλετον. Έχει αρκετό βάθος στον πάγκο, καλή ευστοχία στο τρίποντο ενώ το Τουρκικό πρωτάθλημα είναι πολύ πιο αδύνατο από το Ισπανικό. Γιαυτό αν είναι να καλύψουμε τους Μαδριλένους θα το κάνουμε με μία ομάδα που έρχεται από ευκολότερο πρωτάθλημα, δεν έχει υποστεί αλλαγές το καλοκαίρι και πληρώνει και αρκετά καλά για κατάκτηση (περίπου 3 φορές πάνω από τη Ρεάλ).

Οι υπόλοιπες ομάδες που δίνονται ως φαβορί για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, δηλαδή Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ και Φενέρ έχουν κάνει πολλές μεταγραφές και δεν είναι δουλεμένες αρκετά. Η Φενέρ που έκανε την καλύτερη Regular Season πέρυσι (με ρεκόρ 25-5) κατέρρευσε στο τέλος και «σερνόταν» στα Play Off, οπότε δύσκολα θα δούμε το Ζέλικο να την πιέζει και φέτος για την υπέρβαση. Η Μπαρτσελόνα είναι μια καινούργια ομάδα που αγωνίζεται στην ιδιαίτερα σκληρή ACB Liga, το πιο δύσκολο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ευρώπης. Αν το σκεφτεί κανείς, η φετινή Μπάρτσα είναι πολύ πιθανό να κατεβάζει πεντάδα παικτών που θα παίζουν μαζί για πρώτη φορά (πχ Ντιλέινι, Αμπρίνεζ, Μίροτιτς, Ντέιβις, Χίγκινς). Και το ίδιο ισχύει για την ΤΣΣΚΑ που με πολλούς νέους βασικούς παίκτες, αλλά ένα «γάτο» προπονητή, θα κρατήσει τις δυνάμεις της για το τέλος της χρονιάς.

Οι προβλέψεις μας: Νικητής Κανονικής Περιόδου: Ρεάλ Μαδρίτης (Κάλυψη Εφές Πίλσεν)

Η bet365 δεν είναι μία συνηθισμένη εφαρμογή στοιχήματος! ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
H Euroleague παίζει στη Novibet
Euroleague με κορυφαία έπαθλα* κάθε αγωνιστική στη Novibet!

* Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Photo of stoixima.com.gr Admin

stoixima.com.gr Admin

Related Articles

Back to top button